10 gwiazdek Michelina w Polsce– poznajcie wirtuozów kuchni

Bar wzięty

10 gwiazdek Michelina w Polsce– poznajcie wirtuozów kuchni

Najgorętsze nazwiska światowej gastronomii pojawiły się na odbywającej się w Warszawie imprezie Lexusa.
12.04.2018

7 wybitnych szefów kuchni z całego świata oraz sześcioosobowa polska reprezentacja, złożona z 6 kucharzy – to główni bohaterowie odbywającego się w dniach 11-13 kwietnia wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine. Dla szerokiej publiczności to wyjątkowa okazja, by w ramach Open Gourmet (Dnia Otwartego) spróbować dań przygotowanych przez nagrodzonych łącznie 10 (!) gwiazdami Michelina wizjonerów.

Podczas branżowego spotkania i przy współuczestnictwie twórców rankingu „The World’s 50 Best Restaurants” oraz światowych mediów, szefowie rozmawiają o trendach, o tym czy Europa Środkowo-Wschodnia staje się popularnym celem turystyki gastronomicznej, o gorących nazwiskach i konceptach restauracyjnych, o fuzji kultur, współpracy, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów.

Polscy szefowie, którzy biorą udział w wydarzeniu, to Justyna Słupska-Kartaczowska (jedyna kobieta w „trzynastce”), Marcin Popielarz (z którym „Esquire” miał okazję chwilę porozmawiać – efekty już wkrótce!), Jacek Grochowina, Bartek Szymczak, Paweł Pojawa oraz przewodzący zespołowi Robert Trzópek. Sylwetki mistrzów zza granicy – Peru, Japonii, Danii, Hiszpanii i USA – wraz z ich popisowymi daniami znajdziecie w naszej galerii.

Komentarze

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo